Start Detachering My CV Vacatures Links

    

Me and my family

Opleiding:

bulletDoctoraal algemene econometrie, Erasmus Universiteit Rotterdam (1985-1991)
bulletDoctoraal actuariŽle wetenschappen, Universiteit van Amsterdam (1993-1996)
bulletCursus presentatietechnieken en cursus vergadertechnieken (2000)
bulletStuderend voor Chartered Financial Analyst, Association for Investment Management and Research, (2001-heden)
bulletDiverse cursussen via het Actuarieel Genootschap.

Werkervaring:

bulletStudent-assistent, wetenschappelijk onderzoeker, Erasmus Universiteit Rotterdam (1989-1992)

Uitvoeren van (empirisch) onderzoek alsmede de rapportage hiervan op arbeidsmarktgebied ten behoeve van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en het Instituut voor Sociologisch-Economisch Onderzoek.

bulletMedewerker debiteurenafdeling, Waterleidingbedrijf Zuid- Holland-Zuid (1993)
bulletActuarial and benefits consultant, Hewitt (1994 - 2001)

Advisering van pensioenfondsen (OPF/BPF) op allerhande actuarieel gebied;

Jaarlijkse certificering van een klein aantal grotere ondernemingspensioenfondsen en een aantal kleinere pensioenfondsen. Onder meer vaststelling en analyse van de voorziening pensioenverplichtingen. Vaststellen van de toereikendheid van het vermogen en van de voorziening pensioenverplichtingen. Afhankelijk van de grote van de fondsen: solowerk of aansturing van teams van ongeveer 3 tot 4 personen. 

Opstellen en review van de actuariŽle en bedrijfstechnische nota voor pensioenfondsen. Fungeren als intern aanspreekpunt hiervoor binnen de Nederlandse organisatie. Opstellen van een model hiervoor. 

Meewerken aan productontwikkeling voor een verzekeringsmaatschappij schade en leven.
Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van een WAO-hiaat, WAO-exedent en ziektewetvervangend product. Ontwikkeling van nieuwe winstdelingsmechanismen voor een schadeverzekeraar en voor een levensverzekeraar. Direct betrokken bij de opzet van een nieuwe schadeverzekeraar. 
Taken/verantwoordelijkheden: 
Onder meer opstellen formularium/prijsstelling, (doen) opstellen van polisvoorwaarden. Advisering inzake optimale structuur. Fungeren als sparring-partner voor de directie, opstellen van adviezen in bovenstaande, voeren onderhandelingen met de herverzekeraar, presentatie aan bestuur/raad van commissarissen. 

Implementatie van Asset-Liability Management binnen pensioenfondsen;

Onder meer uitvoeren en controleren van berekeningen, opstellen en houden van presentaties en rapportage aan besturen van pensioenfondsen. Verantwoordelijk voor de projecten. Teamverband (veelal 3-4 personen)

Voorzitter werkgroep binnen Hewitt inzake International Accounting Standards 19 en richtlijn 271 van de Raad voor de Jaarverslaggeving.

Schrijven van publicaties (onder meer in Compendium, Financieel Dagblad, commentaar aan de Raad voor de Jaarverslaggeving). Onderhouden van contacten inzake dit onderwerp met andere grote actuariŽle bureaus via het PRAB. Opstellen van een gezamenlijk standpunt van de actuariŽle bureaus aan de Raad voor de Jaarverslaggeving inzake dit onderwerp. Verzorgen van interne en externe (o.m. voor het actuarieel genootschap) presentaties. 

bulletIn diverse functies gedetacheerd via For All Finance. (2001 - heden). Recent uitgevoerde opdrachten

Divers

bulletPenningmeester van het Rotterdams Studenten Muziekgezelschap Erasmusica (1987-1988)
bulletVoorzitter Stichting Kinderdagverblijven Kop van Zuid (1998 -heden)

 

 

Telefoon: +31 (0) 10 4860116

Mobiel:     +31 (0) 6 12508169

E-mail: info@ejbelier.nl

Hit Counter